Welsh-lamsracks met rozemarijn, citroen & knoflook

Ingrediënten

  • 2 magere racks van Welsh lam (lamsvlees uit Wales)
  • 2 flinke takjes verse rozemarijn
  • 1 citroen, de schil en het sap
  • 3 teentjes knoflook, doormidden gesneden
  • 30 ml (2 eetlepels) olijfolie
  • zwarte peper

Methode

  1. Verwarm de oven voor: gasstand 4-5, 180 °C, 350 °F. Bereken de gaartijd voor de twee lamsracks: Medium minuten per ½ kg plus 25 minuten Doorbakken - 30 minuten per ½ kg plus 30 minuten
  2. Vermeng de rozemarijn, citroenschil, citroensap en knoflook, olijfolie en peper & zout en wrijf daar de racks mee in.
  3. Laat garen op een voorverwarmde barbecue met deksel of in een braadslede in de oven (op het rekje van de braadslede) gedurende de berekende gaartijd.
  4. Serveer het lamsvlees met nieuwe aardappelen en een salade van rucola met druiven.

Information

Porties 6
Calorieën 551 kcal
Gaartijd

Print dit recept