Welsh-lamskoteletjes met manchego

Ingrediënten

  • 4 magere Welsh-lamskoteletten (koteletjes van Welsh lam, lamsvlees uit Wales)
  • 50 g manchego of andere vergelijkbare harde kaas, in 4 dikke plakjes gesneden
  • 30 ml (2 eetlepels) mangochutney
  • 4 plakjes pancetta of doorregen bacon om in te wikkelen
  • Peper & zout
  • Tomaten-aardappelsalade met pittige rode peper:
  • 450 g nieuwe aardappelen, gekookt
  • 30 ml (2 eetlepels) mayonaise
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan & fijngehakt
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 2 lente-uien, in schijfjes
  • Snuf cayennepeper

Methode

  1. Leg de Welsh-lamskoteletjes op een snijplank en snij ze voorzichtig met een scherp mes in de lengte open, zodat er een ondiep zakje ontstaat. Doe dit aan de dikste kant, bij ieder koteletje.
  2. Stop in het zakje een plakje kaas, doe er een klein theelepeltje chutney bij en wikkel iedere kotelet in één of twee plakjes pancetta of doorregen bacon.
  3. Leg de Welsh lamskoteletten onder de voorverwarmde grill, totdat ze gaar en bruin zijn, acht tot tien minuten aan beide kanten.
  4. Doe de in stukjes gesneden gekookte nieuwe aardappelen in een grote kom, met de mayonaise, rode peper, tomaten, lente-ui en een snuf cayennepeper – schep voorzichtig door elkaar.
  5. Serveer de heerlijke Welsh-lamskoteletjes met de aardappelsalade en wat blaadjes sla.

Information

Porties 4
Calorieën 623 kcal
Gaartijd

Print dit recept