Welsh-lamskoteletjes met korst van zwarte peper

Ingrediënten

  • 4-6 magere Welsh-lamskoteletten (lamsvlees uit Wales)
  • 100 g vers broodkruim
  • 30 ml (2-3 eetlepels) bloem
  • 1 ei
  • 10 ml (2 theelepels) grofgemalen zwarte peper
  • 15 ml (1 eetlepel) olie
  • 1 grote handvol blaadjes babyspinazie, grof gehakt
  • 30 ml (2 eetlepels) geroosterde pijnboompitten
  • 30 ml (2 eetlepels) verse munt
  • 15 ml (1 eetlepel) extra-vergine olijfolie
  • 15 ml (1 eetlepel) muntgelei

Methode

  1. Verwarm de oven voor op gasstand 5, 190 °C, 375 °F. Zet een bakblik in de oven om het voor te verwarmen.
  2. Doe het broodkruim en de zwarte peper in een ondiepe schaal. Roer door elkaar. Doe de bloem op een platte schaal of bord; op een ander bord het ei. Haal de lamskoteletjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de broodkruimels. Haal desgewenst twee keer door het ei en de bordkruimels.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de lamskoteletten aan beide kanten goudbruin.
  4. Leg de lamskoteletten dan op het voorverwarmde bakblik en zet ze 10 minuten in de oven tot het vlees mals en helemaal gaar is.
  5. Salsa: Vermeng de spinazie met de pijnboompitten en de verse munt. Vermeng de olie met de muntgelei en lepel dit over het spinaziemengsel, hussel goed door elkaar en zet even weg alvorens te serveren.
  6. Serveer de lamskoteletjes met de salsa en (fles)pompoenpuree.

Information

Porties 4
Calorieën 578 kcal
Gaartijd

Print dit recept