Welsh-lamskoteletjes met groene kruiden- & knoflooksaus

Ingrediënten

  • 4-6 magere Welsh-lamskoteletten (lamsvlees uit Wales)
  • 15 ml (1 eetlepel) olie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 kleine rode ui, in schijfjes
  • 100 g roomkaas
  • 90 ml (6 eetlepels) melk
  • 30 ml (2 eetlepels) verse gehakte peterselie en basilicum
  • Voor de dikke frieten:
  • 2 grote aardappelen om te bakken, tot dikke frieten gesneden
  • Olie voor het bakken

Methode

  • Verwarm de oven voor op gasstand 5, 190 °C, 375 °F.
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag, doe er de Welsh-lamskoteletjes in, de knoflook en de ui. Bak beide kanten goudbruin.
  • Zodra de koteletten bruin zijn het vuur laag zetten en nog 4-5 minuten zachtjes laten bakken. Doe wel een deksel op de pan! Als de uien te gaar dreigen te worden, haal ze dan uit de pan en houd ze warm.
  • Als de koteletjes gaar zijn, uit de pan halen en warm houden.
  • Doe de roomkaas en de melk in de koekenpan en roer door de baksappen. Voorzichtig doorwarmen. Doe de basilicum en de peterselie erbij.
  • Snij de aardappelen voor de dikke frieten en spreid ze uit op een bakblik. Doe er een beetje olie op en bak ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn (ongeveer 30-40 minuten).
  • Serveer de lamskoteletjes met de dikke frieten en groenten van het seizoen. Druppel er een beetje van de romige saus op.

Information

Porties 2
Calorieën 1057 kcal
Gaartijd

Print dit recept