Royal Jubilee mini Welsh-lamskroontjes met knoflook en rozemarijn, geserveerd met fruitige couscous

Ingrediënten

  • 2-3 magere Welsh-lamsracks (lamsvlees uit Wales)
  • 1 rack van 6 ribben is voldoende voor 2 personen
  • 4-6 teentjes knoflook, van schil ontdaan
  • takjes verse rozemarijn
  • olijfolie

Couscous

  • 250 g couscous
  • 1 limoen, het sap en de schil
  • 300 ml lamsfond of lamsbouillon
  • 1 granaatappel, de schoongemaakte pitjes
  • 25 g blauwe bessen
  • peper & zout
  • platte peterselie

Methode

  1. Verwarm de oven voor op gasstand 4, 180 °C,
  2. Vorm 3 ribben tot een cirkel, de dikke kant naar het midden toe. Zo ontstaat een kroontje, de botten wijzen naar boven. Door een sneetje te maken onderaan de rib laten ze zich gemakkelijker buigen. Bind wat hittebestendig keukentouw rond het kroontje om het stabieler en steviger te maken.
  3. Zet ze in een braadslede met de knoflook en de rozemarijn in het midden van het kroontje. Voeg peper & zout toe, druppel er een beetje olie op en zet in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 35-40 minuten garen (het vlees is dan medium).
  4. Terwijl de heerlijkste geuren uit de oven komen, doen we de couscous in een kom en voegen de limoenschil, limoensap en hete fond of bouillon toe. Peper & zout erbij, deksel erop en 10 minuten laten staan, totdat het water geabsorbeerd is en de couscous zacht geworden is. Roer er de granaatappelpitjes, blauwe bessen en peterselie door. Haal de kroontjes uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  5. Serveer de Royal Jubilee kroontjes met de couscous en geef er wat slablaadjes of kort gestoomde asperges bij.

Information

Porties 4
Calorieën 608 kcal
Gaartijd

Print dit recept