Lentelamsbout van Welsh lam met munt

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van Welsh lam (lamsvlees uit Wales)
  • 30 ml (2 eetlepels) olijfolie
  • 2 kleine uien, in schijfjes
  • Peper & zout
  • 2 grote handenvol verse muntblaadjes, grof gescheurd
  • 90 ml (6 eetlepels) wittewijnazijn
  • 30 ml (2 eetlepels) bruine suiker
  • Voor de muntsaus:
  • 1 grote handvol verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 90 ml (6 eetlepels) wittewijnazijn
  • 15 ml (1 eetlepel) bruine suiker

Methode

  • Gaartijd Medium - 25 minuten per ½ kg plus 25 minuten Doorbakken - 30 minuten per ½ kg plus 30 minuten
  • Weeg de bout van Welsh lam en bereken de gaartijd. Leg het Welsh-lamsvlees op een snijplank en snij de bout op enkele plekken in.
  • Bekleed een grote braadslede met aluminiumfolie. Doe de olie, uien, peper & zout, munt, azijn en bruine suiker in de braadslede, leg er de Welsh-lamsbout in en rol deze rond zodat het vlees goed bedekt is met de marinade. Duw wat uien, munt en suiker in een paar insnijdingen – zet 2 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
  • Haal uit de koelkast, lepel de marinade er nog eens over. Kreukel en vouw het folie heel losjes om de bout en zet in de oven. Oventijd = berekende gaartijd. Bedruip de Welsh-lamsbout een aantal keren tijdens het garen. Vermeng alle ingrediënten voor de muntsaus en zet ongeveer 20 minuten weg, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Haal het Welsh-lamsstuk uit de oven en laat ongeveer 15-20 minuten rusten alvorens het aan te snijden. Serveer op een bedje van gestoomde lentegroenten. Lepel de braadsappen erover.

Information

Porties 4
Calorieën 319 kcal
Gaartijd

Print dit recept